topbella

Saturday

Crochet Time...

Dah lama I meninggalkan xtvt crocet mengcrocet ni... Seingat I last bby umo 6 bulan... buat dianye booty..saiz XL... lepas tu stop ...masa tu tahun 1999...uuuu 12 tahun dulu... Then tak silap tahu 2009 buat sepasang booty warna biru...tuk anak my boss...tu pun buat cam semut...at last tak leh pakai coz kaki bby dah besar..(hoping his coming soon bby leh pakai le...)

Bila dah berfriend dgn Comel Crocet di FB, berbunga-bunga kembali le niat nak menajamkan kembali skil2 yg ada...tambahan geng lama Budak Cun pun melaporkan diFB yg dia pun dah mula mengcrocet kembali...lagi le semangat nak buat...

So mula le I merealisasikan idaman kalbu...nak buat beanie....cari2 info...rupanya guna jarum yg besar gedabak...saiz G ada I ada n H pun ada...cari le merata Somban...tak de plak...ada jumpa...tu le satu2nye kedai yg jual jarum beso gedabak...tapi guna no le plak...no 8 paling besao...tibai je le...

Rega pun leh tahan gak ...15 hinggit...tu pun nyonya bagi diskaun 50sen...dia kata ni jenis titanum, rengan n tak karat, dr Jepun...so ambik je le...n bayar..













Hasilnya...tercapai gak le impian....dulu mula2 belajar tak kesampaian na buat coz cikgunye accident then mata kabur...maka terkubur le harapan....disebabkan adanye mak Cik Google bleh le mencapai cita2 nak buat hat ni...




2 orang menggomel...:

Miss Shasha said...

kak su!!!sangat cantik...i like the beanie..

Bittersweetflavours said...

peh ni kite buat class tuk beanie ya...

My photo
Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Mom of 3 sweetypie daughters.... interest in baking, cooking, beading and art (hand and art work especially)