topbella

Tuesday

Terapi.....

Ari ni nak cite sikit ttg terapi... especially tuk org veteran..(aku dah veteran ke???)...  Kata Doc. dgn mempunyai hobby seseorang bleh menghilangkan stress ... n boleh melanjutkan usia...(kalau usia lanjut pun beao le sihat... gitu le maksudnya...) Ada gak betulnya ... coz i look at my bonda umur dah masuk 70an, dia still maintain  lagi le... sihat...ada le sakit-sakit org tua ... kata org.. kalau x sakit tipu la plak kan...

Ni le my bonda...  
Hobby dia u all nengok ni... bak kata org tangan sejuk... i tangan panas, apa je yg d tanam habih mati, ada 1 time i tanam peria katak..(ini sifat jelous le ni... nengok jiran main tabur2 je benih peria .. mak kau banyak buah dia..) .  Apa yg i dapat bunga peria je.. buah x de... n daun je yg banyak... bukan bleh d buat ulam pun..







ni my bonda nye orkid.... (geram i tengok)... last 2 weeks
ada pameran orkid d Paroi dia beli lagi anak orkid...
( senyum lebo coz dpt tambah collection orkid dia)








2 orang menggomel...:

roses^^mawarku... said...

hehe berminat..tp orkid yg ida tanam xnk berbunga spai skrg..dh ltak baja sume..tp xgak mnjadi...panas gak kot tanam..

bittersweetflavours said...

Bak kata bonda... nak bunga cantik kembang mekar kena rajin bercakap dgn tey all... cam kite gak... bila ada org yg melayan tntu sronok kan.... so pesan dgn bunga2 tu smua rajin2 le berbunga ya...

My photo
Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Mom of 3 sweetypie daughters.... interest in baking, cooking, beading and art (hand and art work especially)